Temadapsikiyatrimerkezi.com

Yoğun Tedavi Programları

 

Yoğun tedavi programlarının temel amacı, bireyin ruhsal sağlığındaki belirgin sorunları ele alarak çeşitli psikiyatrik bozuklukları etkili bir şekilde tedavi etmektir. Bu programlar, standart yaklaşımlara kıyasla daha yoğun, disiplinli ve kapsamlı bir tedavi sunarken, bireyi yaşadığı çevreden uzaklaştırmadan ayaktan günübirlik bir yaklaşımla çeşitli terapötik ve destekleyici hizmetleri içermektedir. Ayrıca, çeşitli psikiyatrik rahatsızlıklarda özellikle başarısız tedavi denemeleri veya tedaviye direnç gelişen durumlarda hastalar, psikiyatrik tedavilerin başarısı konusundaki inançlarını kaybedebilir. Yoğunlaştırılmış tedavi programları, belirtilerin etkin bir şekilde kontrol altına alınmasının yanında, hastanın yeniden tedavi motivasyonu kazanmasını da hedeflemektedir.

 

   Ana Hedefler

  1. Semptomların hafifletilmesi ve kontrol altına alınması
  2. Hastanın ve çevresinin güvenliğinin sağlanması
  3. Tedavi uyumunun sağlanması ve tedavi motivasyonunun artırılması
  4. Terapötik destek, ruhsal sağlamlık ve başa çıkma becerilerinin artırılması
  5. Hasta ve hasta yakınlarının rahatsızlığı tanımasına yönelik Psiko-Eğitim
  6. Günlük işlevselliğin hızlıca yeniden kazandırılması ve etiketlenmenin azaltılması

 

         

    Yoğunlaştırılmış Tedavi Programları

  • Şizofreni ve Psikotik Bozukluklar Tedavi Programı
  • Bipolar Bozukluk Tedavi Programı
  • Alkol Bağımlılığı Tedavi Programı
  • Kumar Bağımlılığı Tedavi Programı
  • Obezite ve Yeme Bozuklukları Tedavi Programı (Tüp Mide ameliyatı öncesi veya sonrası)
  • Bireyselleştirilmiş Yoğun Tedavi Programı
İLK BAŞVURUDA BÜTÜNLÜKLÜ DEĞERLENDİRME

Doğru ve ayrıntılı bir psikiyatrik tanı ve hastanın tanınması, tedavi başarısını artırır. Merkezimize başvuran tüm hastalarımıza önerdiğimiz bütünlüklü değerlendirme programı kapsamlı ilk değerlendirme görüşmelerinden oluşmaktadır. Psikiyatrik muayene görüşmesi, Klinik Psikolog görüşmesi ile psikolojik testler ve Beslenme Uzmanı görüşmelerinden oluşmaktadır.

PSİKOTİK BOZUKLUK TEDAVİ PROGRAMI
AKUT ALEVLENME DÖNEMİ TEDAVİSİ

Şizofreni, şizoafektif bozukluk, başka türlü tanımlanamayan psikotik bozukluk gibi tanıları olan hastaların şikayetlerinin arttığı dönemler için uygulanmaktadır. Yapılan değerlendirmelerde hastanın ayaktan tedaviye uygun olduğuna kanaat getirilirse hastane yatışına alternatif olarak günübirlik yoğun ilaç tedavileri, psikiyatrik takip görüşmeleri ve hasta yakınlarına yönelik psikoeğitim süreçlerini içermektedir.

İDAME TEDAVİ
BİPOLAR BOZUKLUK TEDAVİ PROGRAMI

Bipolar bozukluk tanısı almış olan hastaların mani, depresyon veya karma atak dönemlerinde ortaya çıkan şiddetli belirtilerin yatıştırılması amacıyla uygulanmaktadır. Programa uygun hastalar için günübirlik yoğun ilaç tedavileri ve psikiyatrik takip görüşmeleri ile hasta yakınlarına yönelik psikoeğitim süreçlerini içermektedir.

OKB TEDAVİ PROGRAMI

Obsesif kompulsif bozukluğu olan ve yoğun şikayetler nedeniyle hayat kalitesi bozulan hastalara yönelik yoğunlaştırılmış bir tedavi programıdır. İlaç tedavileri, psikoterapi, psikoeğitim ve grup etkinliklerini içermektedir.

ANKSİYETE BOZUKLUKLARI VE DEPRESYON TEDAVİ PROGRAMI

Anksiyete bozukluğu ve Depresyon tanısı almış olan ve yoğun şikayetleri nedeniyle işlevselliği bozulan hastalara yönelik yoğunlaştırılmış bir tedavi programıdır. İlaç tedavileri, psikoterapi ve grup etkinliklerini içermektedir.

ALKOL BAĞIMLILIĞI TEDAVİ PROGRAMI

Alkol bağımlılığı veya alkol zararlı kullanımı bulunana hastalara yönelik 1 aylık yoğun bir tedavi programıdır. Bu program ilk değerlendirme görüşmelerinde uygun olduğuna kanaat getirilen hastalara yönelik uygulanmaktadır. Günübirlik uygulamalarla yaklaşık 7-10 gün ilk arındırma aşamasını takiben yoğun psikoterapi, destek grubu etkinlikleri ve beslenme uzmanı önerilerinden

KUMAR BAĞIMLILIĞI TEDAVİ PROGRAMI

Kumar bağımlılığı kişide ve yakınlarında ciddi sıkıntılara neden olan, ruhsal, sosyal, mesleki ve maddi anlamda ciddi sonuçları olan oldukça ciddi bir rahatsızlıktır. Bu tedavi programı kumar alışkanlığını değiştirmek için yeterli motivasyonu olduğuna kanaat getirilen hastalara yönelik yoğunlaştırılmış bir tedavi uygulamasıdır. Kişiye özel olarak şekillendirilen ilaç tedavileri, psikoterapi uygulamalarıyla, hastaya ve yakınlarına yönelik psikoeğitim ve grup etkinliklerini içermektedir.

OBEZİTE VE YEME BOZUKLUKLARI TEDAVİ PROGRAMI
OBEZİTE TEDAVİ PROGRAMI

Obezite hastlarına yönelik 8 haftalık yoğun bir tedavi programıdır. Bu program psikiyatrist, endokrinoloji uzmanı, diyetisyen ve klinik psikologların değerlendirme görüşmeleri, testler ve tahlilleri takiben programa uygun olduğuna kanaat getirilen hastalara uygulanmaktadır. Beden kitle indeksi 25’ten fazla olan hastalar bu programa başvurabilir.

OBEZİTE CERRAHİSİ SONRASI TEDAVİ PROGRAMI

Obezite cerrahisi geçiren hastalara yönelik 6 aylık bir tedavi programıdır. Bu program psikiyatrist, endokrinoloji uzmanı, diyetisten ve klinik psikologların değerlendirme görüşmelerini, testler ve istenecek tahlilleri takiben programa uygun olduğuna kanaat getirilen hastalara uygulanmaktadır.

60 YAŞ ÜSTÜ HASTA PROGRAMI

60 yaş üstü hastalara yönelik kapsamlı bilişsel değerlendirme, laboratuvar testleri, kişiselleştirilmiş ilaç tedavileri, psikoterapi uygulamaları, hafıza testleri, beslenme danışmanlığı ve destek grubu uygulamalarını içermektedir.

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ YOĞUN TEDAVİ PROGRAMI

Yapılan değerlendirmeler sonucunda hasta ile işbirliği halinde hastanın ruhsal dinamikleri, psikososyal faktörler ve yaşam koşulları dikkate alınarak oluşturulan tedavi sürecidir.